کارت ویزیت چیست ؟ وسیله ای برای معرفی کسب و کار و نوع آن و روش های ارتباطی را ارایه می کند وباعث پیگیری بیشتر از جانب مخاطب را ایجاد می کند .هویت کسب و کار شمارا بیان و بازاریابی را اسان تر می کند. نکته ی قابل توجه آن این است که همواره در دسترس است.

تاریخچه ی کارت ویزیت ؟

کشور چین در صنعت چاپ و تبلیغات پیشرو بوده است. کارهای چاپی و تبلیغاتی در ایران به یکصد سال پیش بر می گردد وشروع آن را از دوران مغول بوده است . با این حال ظهور چاپ و تبلیغات به صورت امروزی به دوران قاجار باز می گردد.

کارت ویزیت در آمریکا در قرن هجدهم میلادی گسترش پیدا کرد. در این زمان طرح روی کارت ها فقط به یک طراحی، نقاشی ساده و مشخصات شخص ختم می شد. پس از حدود یکصد سال کارت های بازرگانی تک رنگ رواج یافتند. در این دوران از سایزهفت در چهار اینچ برای چاپ استفاده می کردند و به دلیل محدود بودن تصاویر رنگی در آن موقع، مردم این کارت های تجاری را به صورت کلکسیون جمع آوری می کردند.

در اواسط قرن  نوزدهم  طراحی و چاپ کارت ویزیت در اروپا نیز رواج پیدا کرد و تبدیل به یک کار ضروری شد. همچنین این موضوع  در آمریکا مورد استقبال قرار گرفت. این کارت ها به نوعی برای تنظیم ملاقات های مهم تجاری و بازرگانی به کار می رفت. در طی این سال ها کارت های ملاقات به کارت های تجاری تبدیل شد. همزمان با رنگی و شکل دار شدن کارت های تجاری، کارت هایی از جنس مقوا با ابعاد کوچک که شامل نوشته هایی نیز بودند به چاپ رسید.با رواج صنعت چاپ در قرن بیستم، کارت های تجاری از رونق افتادند و تا دهه سی میلادی به طور کامل از بین رفت. در این دوران علاقه مردم جامعه به چاپ مجلات و روزنامه ها باعث افزایش این محصولات چاپی شد.

مطلب پیشنهادی :هولوگرام چیست؟

علت نام گذاری کارت ویزیت :

کارت ویزیت در معنای واقعی کلمه به معنای کارت ملاقات است. دوکشور چین و فرانسه  در استفاده از کارت ویزیت برای ملاقات های اجتماعی پیشرو بوده اند. شاهزادگان این دو کشور در قرن هفدهم هنگام ملاقات با اشراف زاده ای دیگر مشخصات و خلاصه ای از گذشته ی خود را روی کاغذی می نوشتند و کارت را به وسیله خدمتکار خود به منزل او می فرستادند. پاسخ دادن، به معنای قبول میزبانی بود. فرستادن کارت  در بین اقشار سطح بالای جامعه رواج یافت و به این صورت کارت ویزیت به وجود آمد. سایز این کارت ها کوچکتر از کف دست بود روی مقوای براق، چاپ می شد.

کار ویزیت بر اساس چاپ به چهار دسته تقسیم می شوند: چاپ افست ،چاپ دیجیتال ، چاپ سیلک و چاپ طلا یا نقره کوب.

 

بررسی کارت ویزیت بر اساس جنس :

کارت ویزیت پی وی سی

کارت ویزیت بر اساس  جنس به دسته های زیر تقسیم می شوند :

کارت ویزیت ی پی وی سی :

پی وی سی یا همان PVC مخفف (پلی وینیل کلراید) است. پی وی سی نوعی پلاستیک است که در ضخامت های مختلفی تولید می شود. کارت ویزیت های پی وی سی در چهار مدل pvc مات، pvc براق، pvc صدفی و pvc متالیک تولید می شوند.

کارت ویزیت کرافت :

کرافت ، کاغذی با مقاومت بالا که از سولفات خمیر پالپ درست می شود . کاغذهای کرافت تنوع بالایی دارند مثل کاغذهای کرافتی که سفید نشده که پیش تر برای بسته ‌بندی استفاده می شد . کاغذ کرافت طیف وسیعی از کاغذهای نازک یا ضخیم روکش دار یا بدون روکش را دارند ، گرماژ( واحد اندازه گیری ضخامت مقوا و کاغذ )  آن‌ها بین 40  تا 400 گرم  متفاوت است.

کارت ویزیت کتان :

کتان نوعی کاغذ بافت دار با ماهیت شیاری است  و به دلیل اینکه بافت آن در داخل خود کاغذ قرار دارد از هر دو طرف بافت آن قابل دیدن است، چاپ روی آن جلوه خاصی دارد.از آنجایی که مقوای کتان دارای بافت می‌باشد نمی‌توان روی آن روکش لمینت یا سلفون کشید ولی با این حال به دلیل ضخیم و محکم بودنِ کاغذ کتان دارای زیبایی، طول عمر بالا و مقاومت بالایی است.

کارت ویریت سلفون :

در بین انواع جنس، سلفون به دلیل زیبایی و دوام بالا مورد استقبال بیشتری قرار می گیرد. جنس به کار رفته در روکش مقوای کارت از لمینت مات و براق است.

برخی از محبوب ترین انواع کارت ویزیت سلفون مات عبارتند از:

 سلفون مات موضعی :

کارت های چاپ شده با سلفون مات دارای انعطاف پذیری بیشتری هستند. این کارت ها قابلیت چاپ برجسته لوگو و آرم شرکت را نیز دارند.

سلفون مات طلاکوب :

روی چاپ یا طلاکوبی از یک لایه سلفون استفاده می شود.روکش براق روی کارت ها موجب می شود تا رنگ ها درخشندگی بیشتری داشته باشند. بافت این جنس به گونه ای است که با انعکاس نور، رنگ و روی کارت را جذاب تر نشان می دهد.

نوع دیگری از کارت ویزیت برای مصارف خاص طراحی می شود. بر روی این کارت پس از چاپ، یک روکش نرم و مخملی کار شده است که بیشتر فقط  جنبه زیبایی دارد وخیلی تاثیری در افزایش مقاومت کارت ویزیت ندارد.

کارت ویزیت شامل چه محتوایی است ؟

کارت ویزیت شامل : لوگو ، نام و عنوان شغلی ، اطلاعات تماس ،قرار دادن وب سایت ، پروفایل های در شبکه اجتماعی و خلاقیت است که به شرح آنها می پردازیم.

لوگو:

قبل از قرار دادن اطلاعاتی روی کارت ویزیت ، ابتدا باید فکری به حال لوگوی خود کرده باشید. کارت ویزیت شما باید معرف برند شما و حوزه فعالیتتان باشد.

نام و عنوان شغلی:

اطلاعاتی مانند نام و عنوان شغلی در کارت ویزیت موضوع روتینی است و لازم به توضیح آن نیست.

اطلاعات تماس :

از مهم ترین بخش یک کارت ویزیت ، نوشتن اطلاعات تماس در آن است.

قرار دادن وب سایت:

هدف از قرار دادن آدرس وب سایت در کارت ویزیت این است که شما بتوانید مخاطب را ترغیب کنید تا به محض دیدن آدرس وب سایت شما وارد صفحه ی شما و اطلاعات کافی را کسب کند.

پروفایل ها در شبکه های اجتماعی:

پروفایل خود در شبکه های اجتماعی را جز اطلاعات در کارت ویزیت قرار دهید ولی به یکی از آن ها بسنده کنید.

خلاقیت:

این نکته بسیار مهم و در واقع موفقیت آمیز برای تمام نکات گفته شده  است که  اگر همه نکات بالا را رعایت کنید اما خلاقیت در گذاشتن اطلاعات در کارت ویزیت به کار نبرید ، به هیچ عنوان  آن نتیجه مطلوب  را کسب نخواهید کرد.

کارت ویزیت چگونه طراحی می شود ؟

اندازه ی  متداول چاپ کارت ویزیت چه سایزی است؟ اغلب کارت ویزیت های ساده در سایز 8.5 در 4.8 سانتی‌متر طراحی می‌شوند. ولی کارت ویزیت های لوکس تر که لمینت ها و کارت ویزیت های پی وی سی می باشند در سایز 6 در 9 سانتی متر می باشند  و نکته ی مهم این است  در موقع طراحی باید اندازه‌ای را برای حاشیه کارت ویزیت در نظر گرفت که در موقع برش اطلاعات مهم داخل برش نهایی کات نشوند . از هر طرف حدود 4 میلیمتر برای برش نهایی در نظر بگیرید و اطلاعات مهمی را داخل آن طراحی نکنید.

هزینه ی کارت ویزیت چگونه است؟

هزینه کارت ویزیت بر اساس نوع کارت ، سایز کارت ،ضخامت کارت ،تیراژ ،تعداد سفارش و خدمات دیگر مثل طراحی متغیر است .ارزان‌ترین کارت ویزیت ها، کارت ویزیت سلفون و یووی و گلاسه هستند که از دوام کمتری نسبت به کارت ویزیت های رده بالاترشان دارند. ارزان ترین کارت ویزیت سلفون مات و براق است که قیمت 1000 عدد آن 120 هزار تومان می‌باشد.

کلام آخر

کارت ویزیت به طور خلاصه به وسیله گفته می‌شود که جهت تبلیغات از آن استفاده می کنند و در اندازه های مختلف ، اشکال گوناگون بر اساس نوع جنس آن ها و کاربردشان  می توانند متفاوت باشند.